Status 2018

STATUS DESEMBER 2018

Med Shirikianas faste givere klarer vi nå å sende nedover det viktigste av det de trenger. Tusen, tusen takk til hver enkelt av dere! Årene går og vi klarer det fremdeles.
Månedlig sender jeg fremdeles ned en fast sum ved hjelp av Western Union.
Den dekker alle de grunnleggende behovene til Bernards familie og Helida.
Mackline, Mourine og Cindy har blitt Roseanne og Ezekiels barn og får alle behov dekket.
Phoebe får god hjelp.
Pamela får husleien betalt.
Phidelis får hjelp til skolegangen til Noveter og Jerry og litt til mat. Resten greier hun selv med lønna si.
Henry og kona Emily med de yngste to barna, Derrick og Ivar, får en liten sum.
Roseannes nevø, Stephen og en liten sum til familien hans klarer vi.
Kenneth, skredderen, og familien har også blitt ønsket velkommen i Shirikiana dette året. Endelig! Det er ikke fett å være skredder, dessverre! Kona Christine og barna Emmanuel og Faith, får en liten sum og de er så takknemlige.
Alle får noe, selv om det ikke er like mye.

Siden siste status i desember 2017 har vi vært i Kisumu nå i sommerferien. Da hadde noen av sponsorene våre lyst til å bli med oss ei uke. Det var ordentlig hyggelig! Flotte folk! De hadde en sterk opplevelse og ga oss gode tilbakemeldinger på hvordan vi driver Shirikiana. Det satt jeg umåtelig stor pris på!

17.8 2018

Marit Katrine Orli

FAMILIENE:

Helidas familie

Kiosken til Helida er mer stengt enn åpen. Hun begynner å bli gammel. I hvert fall når ikke jeg er der. Jeg synes hun er helt lik seg. Hun har tre unge jenter som bor i nabolaget som kommer innom henne daglig og sjekker at alt står bra til. Det setter vi stor pris på. I starten av juni ble hun syk og virret rundt alene. Hun falt ned i en grøft og ble bevisstløs. Noen fant henne og sendte henne på sykehuset. Privatsykehuset, vel og merke! Da de endelig fant kortet til Ezekiel blant klærne hennes, hadde regningen steget til de måtte låne fra alle kontoer og Roseannes matpenger. I Shirikianaleiligheten hadde de 11 alltid sultne barn og ungdommer. Da kom vi på ferie! Det er godt de kjenner folk med feriepenger!!!
Maureen jobber på YWCA. Hun holder på å modnes, så får vi se hva det blir til etter hvert.
Mackline jobber hardt på skolen og med lekser. Hun er laget av noe annet enn søsteren. I tillegg er hun speider. (Som meg!!!) Hun har fått mobiltelefon og er ikke gravid heller! (Ezekiels påstand!)
Cindy er snart ferdig med siste klasse på ECD. (Early Childhood Development)
Hun er flink på skolen og er et sjarmtroll de lux! På skolen kaller lærerne henne «the nurse» fordi hun tar seg av alle som trenger det.

Bernards familie

Bernard går fortsatt på multivitaminer hver dag og vi tror fullt og fast på at de funker. Hanne på apoteket i Porsgrunn er hans Florence Nightingale. Bernard er på deltidsjobben sin, men er mye borte tror jeg. Han har fått seg kjæreste med en liten sønn. I stedet for å si samboer, sier de at de er gift. Så enkelt og greit, du! Lever ikke i synden der! Jane og Elizabeth er veldig fornøyd med Lilian. Hun hjelper til i huset og snakker med dem.
Bernard prøvde å selge mais fra huset sitt, men det ble altfor lite fortjeneste til å kjøpe inn nytt lager. De tenker litt kortsiktig noen ganger, dessverre, men nå kan i hvert fall jeg det!

Jane er snart ferdig med tredje året på high school. Hun er høy og flott nå.
Elizabeth har blitt ungdom, men er like skjønn. Hun er snart ferdig med 7. klasse på primary school. Hun gjør det bra på skolen.

Phoebes familie

Huset til Phoebe må være det mest velholdte kenyanske stedet jeg har vært i, både inne og utenfor. (Vi har kommet uanmeldt også.) Phoebe har sådd og plantet og sørger for at familien hennes har nok av mat. Det var fullt av mais i stua hennes! i august.
Barnebarnet, Marit, bor fortsatt sammen med henne og går på skolen rett over veien. John Morgan, Brian og Wycliffe har fått et nytt, lite hus hvor de sover. Ivonne og Kerry bor fremdeles hos onkelen.
John Morgan går på high school. Vi heier alle på ham!

Pamelas familie

Pamela bor med døtrene Lencer og Mary og en haug av annen familie. De tar vare på hverandre disse kenyanerne, selv om de lever fra hånd til munn selv. Hun har fremdeles jobben sin med å selge brus og te. Hun klarer seg! Særlig nå som gjelda til Lencers skole er betalt.
Mary skal snart opp i 3. klasse på primary school.
Lencer går på beauty school, noe som er en tragedie. Hun drømte om å bli lege. Ble skolelei og karakterene sank sammen med drømmen.

Phidelis familie

Roseanne har skaffet Phidelis (Phoebes datter) jobb på YWCA. Hun jobber hardt og står på for barna sine.
Jerry går siste året i baby class.
Noveter går i 5. på primary school, mener jeg.

Henrys familie

Henry har bodd i byen så lenge jeg har kjent ham. Familien bestemte til slutt å flytte hjem til landsbygda, fordi de ikke hadde råd til å bo i byen lenger. Nå kommer de snart tilbake til byen igjen.
Derrick går på primary school en stund til.
Ivar er fortsatt en nydelig tass med verdens peneste ansikt og det fineste navnet!

Kenneths familie

Christine er gift med Kenneth. Sammen har de to herlige barn, Emmanuel som de kaller Ophere og Faith som de dessverre kaller baby. De er 13 og 11 år. De har strevet lenge med å få betalt regningene sine som de fleste andre kenyanere. Jeg har tenkt at Kenneth har et yrke og derfor klarer seg, men etter noen samtaler med Christine så vet jeg hvor landet ligger. Et lite bidrag fra Shirikiana, så blir livet deres enklere.